Глава МВФ: переговорам Греції і кредиторів бракує "більш дорослого підходу"

Четвер, 2 липня 2015, 11:03

Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард вважає, що переговорам Греції і кредиторів" пішов би на користь "більш дорослий" підхід.

Про це вона сказала в інтерв’ю CNN, пише Agence France Press.

За її словами, для того щоб отримати вигоди від підтримки міжнародних кредиторів, Греції необхідно провести більше структурних реформ, як того вимагалося програмами ЄС і МВФ протягом останніх 5 років.

"Це структурні реформи, коригування податкової політики, які виведуть країну на шлях стабільності". – зазначила Лагард.

В інтерв’ю Reuters глава МВФ відмовилася коментувати, чи вважає вона гідним довіри главу грецького уряду Алексіса Ципраса в якості учасника переговорів.

"Ми не вибираємо тих, хто репрезентує країну. Ми приймаємо всі законно обрані уряди як легітимних партнерів у переговорах", - зазначила Лагард.

В той же час вона натякнула не те, що в самій країні наростає невдоволення його позицією.

Лагард також не стала давати оцінку останнім пропозиціям Ципраса.

"Протягом кількох днів ми отримали стільки "останніх" пропозицій, які потім виправлялися, скасовувалися, знову виправлялися, що важко сказати, яка з цих пропозицій дійсно остання", - зазначила глава МВФ.

Як відомо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у своєму зверненні до грецького народу заявив, що країна отримала кращі пропозиції від міжнародних кредторів, проте референдум, запланований на неділю, все ж відбудеться.

Водночас, ЗМІ з посиланням на лист Ципраса главам Єврокомісії, ЄЦБ та МВФ повідомляли, що уряд Греції погодився прийняти останні пропозиції міжнародних кредиторів за умови внесення незначних змін.

Нагадаємо, в ніч на вівторок МВФ повідомив, що не отримав плановий платіж від грецького уряду, що означає дефолт країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.