У Франції триває великий страйк фермерів: трактори і шини заблокували дороги

Фото
Четвер, 23 липня 2015, 16:00

Французькі фермери продовжують акції протесту з вимогою підвищити закупівельні ціни на сільгосппродукцію, незважаючи на те, що напередодні уряд виділив на їхню підтримку майже 600 млн євро.

Про це повідомляє видання Le Figaro.

Протести, які останніми днями охопили ряд регіонів Франції, наразі практично повністю заблокували автомобільний рух навколо Ліона. Зокрема, рух трьома трасами поблизу другого за величиною міста Франції перегородили 800 фермерів і 400 тракторів.

 
 

На одній з трас протестувальники виклали з допомогою шин слова  з закликом до прем'єра "Вальс, ми чекаємо на тебе".

фото Le Figaro 

Протести тривають і в інших регіонах: в Нормандії, Бретані, в центрі Франції

Крім того, фермери вивалюють на автостради сміття та гній. На одній трасі зупинений і блокований рефрижератор з вантажем м'яса з Німеччини.

Фермери вважають недостатніми міри, запропоновані міністерством сільського господарства напередодні і вимагають підвищення цін на свою продукцію.

"Уряд почув меседж. Я сподіваюся, що блокаду буде знято", - сказав прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс.

Очікується, що блокування залишаться як мінімум до вечора четверга, хоча не виключено, що акції протесту триватимуть ще два або три дні.

Як повідомлялося, напередодні міністерство сільського господарства Франції пішло на поступки фермерам-страйкарям і заявило про наміри виділити на підтримку галузі близько 600 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.