Віце-президент Єврокомісії: референдум у Греції є юридично некоректним

П'ятниця, 3 липня 2015, 09:07

Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс вважає юридично і фактично некоректним референдум, який відбудеться у Греції в неділю.

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt.

"Референдум є фактично і юридично неправильним. Пропозиції Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ стосуються кредитної програми, яка нині закінчена. Вони не відповідають кінцевому стану переговорів", - зазначив він.

За словами, Домбровскіса, прем’єр Греції Алексіс Ципрас оголосив  референдум, коли переговори ще тривали, а наразі вони закінчені.

На його думку референдум буде радше політичним сигналом Європі: хочуть чи не хочуть вони співпрацювати з єврозоною. Від результатів голосування залежатимуть подальші дії країн єврозони і рішення, які можуть бути прийняті.

Нагадаємо, раніше в Раді Європи назвали грецький референдум таким, що не відповідає міжнародним стандартам.

Раніше законність грецького референдуму поставила під сумнів глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. Вона заявила, що референдум стосуватиметься пропозицій кредиторів, які на 5 липнявже не будуть актуальними.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив у минулу п'ятницю ввечері референдум щодо пропозицій міжнародних кредиторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.