Український експорт в ЄС може продовжити падіння - експерти

П'ятниця, 31 липня 2015, 11:39

Експорт України в країни Євросоюзу, який у січні-травні поточного року знизився на 36,3%, може продовжити падіння через неконкурентну структуру виробництва.

Відповідна оцінка міститься в прогнозі аналітичної компанії Da Vinci AG, повідомляє УНІАН.

Згідно з прогнозом, більшість українських виробників не можуть закріпитися на ринку ЄС, ситуацію може виправити лише переорієнтація з існуючого потенціалу виробництва на створення нових виробничих майданчиків спеціально під європейський ринок.

При цьому реалізація нової виробничої стратегії "під ЄС" може стати реальною завдяки залученню азіатських і європейських інвестицій.

Згідно з даними прогнозу, сільськогосподарський сектор має перспективу для посилення ролі в структурі зовнішньої торгівлі України, в той час як традиційні сектори - металургія, хімічна промисловість і машинобудування будуть поступово знижуватися.

Водночас експортний потенціал України у другому півріччі може значно знизитися через зниження питомої ваги всіх ключових для України ринків.

Крім того, аналітики DaVinci AG зазначають перспективу подальшого падіння імпорту за рахунок зниження купівельної спроможності населення.

Нагадаємо, за іншими прогнозами показники українського експорту поступово відновлюватимуться вже у другій половині нинішнього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.