Посол України застеріг італійських депутатів від візиту до Криму

П'ятниця, 31 липня 2015, 19:59

Посол України в Італії Євген Перелигін застеріг італійських депутатів від візиту до окупованого Криму.

Про це йдеться в його статті для італійського видання Lookout News.

Зокрема дипломат різко засуджує візит на півострів французький депутатів, який відбувся минулого тижня.

"З сумом і занепокоєнням в Україні сприйняли новини про недавній візит французьких парламентарів до Криму, тимчасово окупованого Російською Федерацією", - відзначив він.

"Це неповага до суверенітету України. Крим є фактично невід'ємною частиною території України, окупованою і анексованою Росією у порушення основоположних принципів міжнародного права і двосторонніх угод", - наголошує посол.

"Цікаво, яких результатів або цілей було досягнуто в ході цього провокаційного  візиту? Можливо, кримські татари (корінні жителі Криму), сьогодні переслідувані з боку влади Російської Федерації, отримали необхідну підтримку з боку депутатів?" - обурюється Перелигін.

"Можливо, вони обговорили кроки, які будуть зроблені для покращення дуже критичної ситуації з правами людини на цьому "півострові страху"?" - відзначає він.

"Що залишається після цієї ініціативи? Фотографії французьких депутатів з футболками з образливими написами на адресу Барака Обами, президента країни, яка зіграла вирішальну роль у звільненні Франції від нацистів?" - підкреслив український посол.

"Нам би не хотілося бачити подібну поведінку з боку делегацій з інших європейських країн, в тому  Італії", - відзначив він.

"Враховуючи трагічну ситуацію, місцем призначення для всіх політичних сил у Європі повинен бути тільки Донбас, де продовжує литися кров",  - підкреслив Перелигін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутати італійського опозиційного "Руху 5 зірок" мають намір восени відвідати анексований Росією Крим, незважаючи на протест Києва.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.