Комісар Ради Європи закликав сторони полегшити доступ гумдопомоги на Донбас

Субота, 4 липня 2015, 17:52

Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс закликав сторони дотримуватись норм міжнародного гуманітарного права і полегшити доступ гуманітарної допомоги в постраждалі від конфлікту райони.

Про це йдеться в повідомленні РЄ за результатами візиту Муйжнієкса на Донбас.

Комісар висловив занепокоєння з приводу становища вразливих груп у районі конфлікту на сході України.

"Триваючий конфлікт у східній Україні має руйнівний вплив на життя громад у безпосередній близькості від лінії зіткнення. Інфраструктура, зокрема школи, лікарні та дитячі садки знищуються, найбільш вразливі групи – люди з обмеженими можливостями, люди похилого віку, матері з дітьми – страждають від нестачі продовольства, медикаментів, води, санітарії", - зазначив комісар.

"Я закликаю обидві сторони вжити практичних заходів для полегшення доступу до гуманітарної допомоги постраждалим громадам по обидва боки від лінії роз'єднання і в буферній зоні" – додав він.

Він наголосив на важливості для української влади зробити все можливе для полегшення доступу і захисту права на свободу пересування громадян і жителів України, які проживають у постраждалих від конфлікту районах.

За його словами, сторони мають "суворо дотримуватись норм міжнародного гуманітарного права і робити все від них залежне, щоб полегшити страждання мирних громадян".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.