Росія і США не домовились про єдину стратегію у боротьбі з ІДІЛ

Середа, 5 серпня 2015, 17:03

Росія і США поки не змогли узгодити єдиний підхід до боротьби з "Ісламською державою" (ІДІЛ).

Про це заявив міністр закордонних справ Сергій Лавров після другої за три дні зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі, повідомляє Reuters.

"Ми всі згодні з тим, що "Ісламська держава" є спільною загрозою, загальним злом. Ми згодні з тим, що нам необхідно об'єднати зусилля у боротьбі з цим явищем якнайшвидше. Зараз ми не маємо спільного підходу до того, як конкретно ми можемо зробити це, враховуючи протистояння між різними гравцями на місцях, в тому числі збройні загони сирійської опозиції", - сказав Лавров.

Глава МЗС РФ додав, що він і Керрі домовилися, що чиновники з обох країн продовжать роботу над розробкою спільної стратегії для боротьби з ісламістським рухом.

Росія намагається домогтися зближення між сирійським урядом і країнами регіону, включаючи Саудівську Аравію і Туреччину, щоб створити новий союз для боротьби проти бойовиків "Ісламської держави".

Раніше президент США Барак Обама санкціонував використання військової авіації для захисту сирійської опозиції від атак урядових сил.

Росія піддала нові плани США в Сирії жорсткій критиці, заявивши, що це може призвести до посилення позицій екстремістів на території країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.