Міноборони РФ божиться, що не брало на навчання бомби з написом "На Берлін!"

Фото
Середа, 12 серпня 2015, 15:46

В російському міноборони вважають "монтажем чи дурістю" повідомлення німецьких ЗМІ про те, що під час навчань російських військово-повітряних сил авіатори з метою тренувань використовували бомби з написами "На Берлін!".

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на джерело у російському військовому відомстві.

"Це або просто дурість, або фотомонтаж, або бажання просто пограти на антиросійських настроях", - заявив представник відомства.

Як повідомлялося, раніше низка німецьких ЗМІ опублікували фото зі зборів, які ВПС російського флоту проводили в Калінінградській області на початку серпня цього року - на цих навчаннях до літаків прикріплювалися бомби з написами "На Берлін!" і "За Сталіна!".

Фото Flot.com

Представник міноборони РФ заявив, що на жодному з останніх навчань ВПС РФ не було "ніяких німецьких журналістів".

Між тим німецькі журналісти і не претендують на авторство щодо даних фото. В матеріалах Bild та DW зазначено, що фото републіковане з авторитетного російського видання "Флот", яке спеціалізуєть на військовій тематиці. На сайті "Флоту" і досі присутні скандальні фото, на одному з них поруч з бомбою стоїть військовослужбовець.

Також представник міноборони зазначив: "Добре відомо, що ані під час зберігання на складах, ані тим більше під час навчальних заходів жодних написів на боєприпаси не наноситься".

Це не є правдою. В дійсності нанесення написів на боєприпаси є досить звичною практикою - принаймні, від часів Другої світової війни. 

Вона також поширена в Збройних силах України.

Фото з Facebook Dmytro Lykhoviy
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.