Бої на Донбасі тривають, треба продовжувати політику санкцій проти РФ - Лінкявічюс

Четвер, 13 серпня 2015, 18:32

Незважаючи на оголошений режим припинення вогню, на Донбасі йдуть інтенсивні перестрілки, тому необхідно продовжувати політику санкцій щодо Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс після зустрічі з президентом України Петром Порошенко в Києві, повідомляє Delfi.

"Стріляють втричі частіше, ніж після останнього мінського раунду. Сьогодні знову загинули двоє військовослужбовців, багато поранених. Інтенсивність дійсно висока, і розмови про те, що йде якась деескалація, дуже сильно розходяться з дійсністю", - сказав Лінкявічюс.

За словами Лінкявичюса, бойові зіткнення слід розцінювати як сигнал до розгляду питання про подальші санкції проти Москви.

"Мають бути продовжені всі санкції, а якщо ситуація буде погіршуватися, санкції повинні бути ще жорсткішими. Але нам відомо, що рішення приймаються загальним рішенням, і досягти його нелегко", - сказав міністр.

"Це сигнал, що нам слід з усією серйозністю ставитися до заходів впливу, а альтернатив не надто багато. Крім санкцій у нас немає інших заходів впливу. Теоретично могла б бути політична ізоляція, яка теж не відбувається, можливо, через непослідовність деяких наших колег у ЄС", - додав Лінкявічюс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.