Влада Австрії може змусити міста приймати біженців

Вівторок, 18 серпня 2015, 10:09

Австрійські міста, які відмовляються приймати біженців, можуть бути змушені прийняти мігрантів відповідно до проекту закону, погодженого правлячою та опозиційною партіями.

Про це повідомляє Euractiv.

Рішення, яке може стати законом у жовтні, дає федеральному уряду перевагу в спорах з провінціями і муніципалітетами у питаннях біженців, умови утримання яких Amnesty International минулого тижня назвала "скандальними".

Зіткнувшись з опором місцевої влади, правлячі соціал-демократи і їх партнери по коаліції з "Народної партії" намагаються знайти рішення і впоратися з потоком людей у 28 тисяч осіб, які попросили про притулок у перші шість місяців цього року, що більше, ніж за весь 2014 рік.

Законопроект, який потребує підтримки партії "Зелених", щоб забезпечити необхідну більшість у дві третини місць в парламенті, зобов'язує міста приймати біженців в кількості до 1,5% місцевого населення в обладнаних на федеральному рівні місцях, якщо їх провінція не виконує узгоджені квоти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що  Австрія призупинила з санітарних міркувань прийом біженців в головному таборі в Трайскірхені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: