В Австрії чеченця засудили до 5 років ув'язнення за тероризм

Середа, 22 липня 2015, 11:31

Австрійський суд засудив уродженця Чечні Магомеда З. до п'яти років позбавлення волі за участь у терористичних актах після того, як він вирушив до Сирії в 2013 році.

Про це повідомляє Reuters.

Такий вирок є одним з найсуворіших у низці справ, пов'язаних з діяльністю прибічників "Ісламської держави" в Австрії.

Зокрема суд засудив затриманого за участь у тероризмі та зберігання дитячої порнографії, проте виправдав за звинуваченням в отриманні бойової підготовки в Сирії.

Уродженець Чечні не визнав себе винним за всіма пунктами звинувачення, кажучи, що він поїхав до Сирії тільки для того, щоб допомогти біженцям і шукати  сина родича.

Раніше цього місяця у Відні суд засудив 17-річного австрійця до двох з половиною років ув'язнення за підтримку "Ісламської держави" в Сирії.

У червні австрійський суд засудив 10 осіб до трьох років за те, що вони намагалися встановити контакти з радикальними ісламістами в Сирії. У травні 14-річний хлопчик з Австрії, який скачав плани щодо створення бомби на свою ігрову консоль PlayStation, був засуджений до двох років.

Близько 230 осіб, приблизно половина з них-чеченці, виїхали з Австрії для боротьби на стороні джихадистів на Близькому Сході, вважають в МВС країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.