Клімкін бореться з дипломатами, що не знають англійської мови

Вівторок, 18 серпня 2015, 18:57

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вимагає від українських дипломатів вдосконалити своє знання англійської мови.

Про це йдеться в листі міністра на адресу співробітників МЗС, який він розмістив на своїй сторінці в Twitter.

"Володіння англійською мовою є обов'язковим для дипломатів (оперативний рівень) та адміністративно-технічного персоналу (функціональний рівень)",  - наголошує в листі Клімкін.

За його словами, працівникам, які не відповідають цій вимозі, буде надано можливість підвищити рівень володіння англійською.

"Закликаю всіх почати вдосконалювати знання іноземних мов, а не розраховувати на персональні виключення або тимчасовість застосування цих вимог",  - підкреслив глава МЗС.

Як відзначають джерела "Європейської правди", заяви Клімкіна не є голослівними.

Зокрема, під час підготовки останньої ротації, яка відбулася цього літа, було відсіяно двох претендентів на високі посади у закордонних посольствах через те, що вони задекларували вільне володіння англійською мовою, в той час як тести продемонстрували, що їх знання є досить посередніми.

Нагадаємо, раніше Клімкін пообіцяв покарати дипломатів, які не пройшли "перевірку" "Європейської правди" на готовність допомагати українському бізнесу закордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.