НАТО починає найбільші з часів холодної війни навчання десанту

Середа, 19 серпня 2015, 08:11

У Європі починаються найбільшого повітряно-десантні навчання НАТО з часів закінчення "холодної війни" - Swift Response-15.

Про це повідомляє The Telegraph.

Майже 5000 військовослужбовців з 11 країн-членів НАТО чотири тижні будуть приймати участь у багатонаціональній десантної операції у Німеччині, Італії, Болгарії і Румунії.

Навчання призначені допомогти союзним "силам підвищеної готовності" діяти як єдине ціле і "продемонструвати здатність Альянсу швидко розгортати сили на підтримку збереження сильної і безпечної Європи".

У заяві американського командування, яке розташовується в німецькому Грефенвері, немає ніяких посилань на кризу в Україні, яка загострилася в останні дні.

Армія США зазначає, що відмінною рисою навчання будуть маневри 26 серпня, коли союзні військові літаки скинуть більше 1000 десантників і обладнання на тренувальний полігон в Німеччині.

Аналогічні навчання будуть проходити в той же день на болгарському полігоні " Ново Село. Участь у навчаннях до 13 вересня візьмуть більш ніж 4800 військовослужбовців з Болгарії, Франції, Німеччини, Греції, Італії, Нідерландів, Польщі, Португалії, Іспанії, Великобританії та Сполучених Штатів.

Зазначимо, що 82-я повітряно-десантна дивізія США діє в Європі вперше, з підтримки операції НАТО в Косово в 1999 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: