Мер французького міста просить 50 млн євро для компенсації збитків від мігрантів

Середа, 19 серпня 2015, 19:06

Мер французького міста Кале Наташа Бушар просить у французького та британського урядів 50 млн євро для компенсації збитків від мігрантів.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro.

За її словами, така сума необхідна місту, яке протягом останніх місяців страждає від напливу нелегалів, які намагаються потрапити з Франції до Великої Британії через тунель під Ла-Маншем.

"Важливо подати завтра запит щодо фінансової компенсації економічних збитків", - зауважила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія та Франція 20 серпня мають намір підписати угоду про посилення заходів безпеки у французькому порту Кале, що потерпає від напливу мігрантів.

Як відомо,  нелегальні мігранти платять по 10 тис. євро для того, щоб мати можливість переправитися через тунель під Ла-Маншем з Франції до Великої Британії.

Водночас, згідно з останніми повідомленнями, протягом останніх тижнів кількість незаконних мігрантів, які намагалися потрапити в термінал Євротунель у французькому Кале різко знизилася.

Домогтися зниження кількості мігрантів, що атакують Євротунель, допомогли заходи щодо посилення його захисту. В уряді Великої Британії заявили, що витратили 7 млн фунтів на посилення безпеки Євротунелю, при цьому багато чого ще належить зробити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: