Британія та Франція будуть спільно вирішувати кризу з мігрантами в Кале

Неділя, 2 серпня 2015, 13:38

Британія та Франція попереджають про "глобальну міграційну кризу" і будуть спільно вирішувати проблеми, пов’язані з нелегальною міграцією.

Про це заявили міністри внутрішніх справ Британії та Франції Тереза Мей і Бернар Казньов, пише британське видання The Telegraph.

Зокрема, міністри попередили біженців, які планують свою "відчайдушну подорож", що британські вулиці "не вимощені золотом".

Зокрема, першим кроком на шляху зменшення британської привабливості для біженців – буде скорочення тижневої грошової допомоги.

У заяві Мей і Казньова також наголошується, що врегулювання кризи з нелегальними мігрантами, що штурмують Євротунель в околицях Кале, оголошено "найвищим пріоритетом" у Франції і Великій Британії. Уряди обох країн мають намір "спільно вирішити цю проблему".

Водночас, за словами міністрів, світ стоїть перед лицем "глобальної міграційної кризи", яка не може бути вирішена лише двома країнами.

"Це має бути пріоритетом на європейському і міжнародному рівні. Багато з тих, хто в Кале штурмують тунель, прибули туди через Італію, Грецію та інші країни. Тому ми звертаємося до інших країн ЄС спільно вирішувати цю проблему" - заявили міністри.

Протягом останніх кількох місяців спроби мігрантів потрапити до Британії через тунель під Ла-Маншем інтенсифікувалися. Остання така спроба була здійснена в ніч на неділю, коли близько 400 мігрантів намагалися прорватися до Євротунелю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.