МЗС анулювало диппаспорти Азарова, регіоналів, свободівця Швайки та інших

Четвер, 20 серпня 2015, 13:47

Міністерство закордонних справ України анулювало дипломатичні паспорти низки політиків, серед яких колишній прем'єр Микола Азаров.

Про це йдеться в повідомленні пресс-служби МЗС.

Загалом в переліку 89 імен, серед яких  крім Азарова присутні колишній керівник прес-служби екс-президента Віктора Януковича Ганна Герман, колишній голова Партії регіонів Олександр Єфремов, Борис Колесніков, Юрій Іванющенко, відомий також як Юра Єнакієвський, затриманий в Італії учасник "Комітету порятунку України" Ігор Марков та інші. Повний перелік можна знайти на сайті МЗС.

При цьому, слід зазначити, що дипломатичні паспорти зазначених в переліку 89 осіб були анульовані протягом 2014-15 років.

В міністерстві зазначили,що особи, чиї диппаспорти анульовані, "втратили підстави для користування дипломатичним паспортом і не повернули паспортний документ до МЗС у передбачений законодавством строк". 

При цьому у відомстві зазначили, що список не є вичерпним.

"Згідно з законодавством України МЗС інформує про недійсні дипломатичні та службові паспорти Державну прикордонну службу України та Українське бюро Інтерполу", - йдеться у повідомленні МЗС.

Раніше повідомлялося, що колишній народний депутат Ігор Марков, затриманий в Італії 12 серпня, перетнув кордон без візи та з анульованим українським диппаспортом, хоча й знав, що перебуває в міжнародному розшуку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.