Парламент Італії завершить ратифікацію асоціації Україна-ЄС у вересні - ВРУ

Понеділок, 3 серпня 2015, 10:59

Сенат Італії (верхня палата італійського парламенту) розгляне питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у вересні.

Про це йдеться у повідомленні Верховної ради України за результатами візиту українських депутатів до Італії.

"Як повідомили Інформаційному управлінню в депутатській групі з міжпарламентських зв'язків з Італійською Республікою, зважаючи на те, що ратифікація Угоди про асоціацію України з ЄС Палатою депутатів Італії відбулася 11 червня, розгляд питання в Сенаті заплановано на вересень", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, наприкінці травня Італія, яка є однією з чотирьох країн, що наразі гальмує ратифікацію Угоди про асоціацію України-ЄС, пообіцяла ратифікувати її вже за місяць.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше на неофіційних консультаціях італійці запевняли український МЗС, що "не будуть останніми", хто ратифікує угоду. Втім, співрозмовники ЄвроПравди відзначають, що Київ не має в цьому впевненості.

Варто зауважити, що наразі серед країн-аутсайдерів, які ще не розпочали ратифікацію Угоди про асоціацію, залишаються  Греція та Кіпр. Експерти допускають, що дві останні затягують процес навмисно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.