Порошенко, Меркель, Олланд і Путін зустрінуться в жовтні у Парижі

Четвер, 10 вересня 2015, 08:09

Зустріч міністрів закордонних справ Франції, Німеччини, України та Росії  відбудеться12 вересня у Берліні, а зустріч лідерів країн - на початку жовтня у Парижі.

Про це повідомляє сайт президента України.

Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини, президентом Франції та президентом Росії.

Співрозмовники обговорили стан виконання Мінських домовленостей та результати останнього засідання Тристоронньої контактної групи та її чотирьох робочих підгруп, яке відбулося 8 вересня у Мінську.

"Лідери України, Німеччини і Франції погодилися, що проведення псевдовиборів в окремих районах Донецької та Луганської областей буде порушенням Мінських домовленостей і поставить під загрозу весь процес подальшого політичного врегулювання", - йдеться у повідомленні.

Порошенко такодж закликав негайно звільнити усіх українських заручників, зокрема й тих, хто незаконно утримується в російських тюрмах – Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Надію Савченко.

Раніше повідомлялося,  що Франція пропонує організувати зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі до початку Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорк, яка відбудеться наприкінці вересня у Нью-Йорку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.