Україні не варто наполягати на політичній складовій під час екстрадиції Маркова – експерт

Четвер, 10 вересня 2015, 12:31

Українська сторона має зосередитись на кримінальній складовій діяльності екс-депутата Ігоря Маркова задля його екстрадиції в Україну.

Про це в експертній думці для "Європейської правди" написав журналіст-міжнародник Ігор Соловей.

Як зазначається в матеріалі, італійський апеляційний суд в рамках процесу щодо екстрадиції розглядатиме лише ті кримінальні епізоди, на підставі яких було видано цей конкретний міжнародний ордер на арешт.

Якщо ж Україна хоче долучити до процесу нові кримінальні справи, то необхідний новий ордер.

 "Спроба акцентувати увагу італійської Феміди на "сепаратистських" гріхах Маркова може призвести до протилежного ефекту і допоможе його захисту розіграти карту "політичного мученика", - зазначає експерт.

"Тому українська сторона має зосередитися виключно на кримінальній складовій діяльності Маркова і не давати приводу для звинувачень у його переслідуваннях за політичними мотивами", - наголошує Ігор Соловей.

Як зазначає експерт, українська сторона має всі шанси виграти справу, якщо в наданих Італії матеріалах фігуруватимуть строки депутатства Маркова – таким чином термін давності злочину, за яким звинувачують Маркова, ще не закінчений.

Як відомо, Марков був затриманий в Італії 12 серпня - він перетнув кордон без візи і з анульованим українським диппаспортом, хоча і знав, що перебуває в міжнародному розшуку.

14 серпня суд Генуї обрав запобіжний захід щодо Ігоря Маркова - утримання під вартою.

Сам Марков під час слухання в апеляційному суді Генуї відмовився від екстрадиції в Україну, оскільки, за його словами, там він є "жертвою політичних переслідувань".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: