Посол України в Італії назвав візит Берлусконі до Криму провокацією

Субота, 12 вересня 2015, 09:50

Україна розглядає візит колишнього прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі до Криму як провокацію.

Про це йдеться у зверненні посла України в Італії Євгена Перелигіна до Берлусконі як до лідера партії "Вперед, Італіє!", повідомляє Радіо Свобода.

У зверненні дипломата мовиться, що візит Берлусконі до Криму є прямим викликом територіальній цілісності України, бо ігнорує консолідовану позицію ЄС, США та ООН щодо невизнання окупації Криму з боку Росії.

На думку посла Перелигіна, таким кроком Берлусконі втратив моральне право неупередженого посередника у процесі миру в цій частині Європи, до якого залучена значна кількість провідних політиків світу.

Раніше відвідини Криму Путіним і Берлусконі засудили в МЗС України.

"Ця поїздка відбувається без узгодження з українською стороною і в порушення встановленого порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", - наголосили в МЗС.

Раніше повідомлялося, що екс-прем'єр Італії Сильвіо Берлусконі прилетів до Криму з "приватним візитом" і має намір там зустрітися з Путіним.

Раніше Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію держави французьким депутатам, які без узгодження з українською стороною відвідали територію анексованого Росією Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: