Парламент Чорногорії прийняв резолюцію про підтримку інтеграції до НАТО

Четвер, 17 вересня 2015, 11:54

Парламент Чорногорії ухвалив резолюцію про підтримку інтеграції до НАТО, в якій підкреслюється значення євроатлантичної інтеграції, але не уточнюється спосіб, яким держава повинна прийняти рішення про членство в Альянсі.

Про це повідомляє чорногорський портал PC Nen.

За прийняття резолюції проголосували 50 депутатів, проти - 26, ще троє утрималися.

У Резолюції говориться, що НАТО буде гарантом територіальних цілісності і суверенітету Чорногорії, подальшого поліпшення верховенства права і демократії, прав людини і прав меншин, якості життя кожного громадянина і суспільства в цілому.

"Членство в НАТО буде сприяти миру, стабільності і безпеці в Чорногорії і стабільній обстановці у регіону. Країна зможе відповідати сучасним і майбутнім проблемам, таким як організована злочинність, корупція, тероризм, релігійний і національний екстремізм, кіберзлочини", - йдеться в резолюції.

У резолюції відзначається також, що вступ до НАТО буде важливим стимулом для прискорення та успішного завершення переговорів про повноправне членство Чорногорії в Європейському союзі.

Як повідомлялося, США підтримують ідею запропонувати Чорногорії членство в НАТО в грудні цього року.

Раніше міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк заявляв, що у жовтні на зустрічі міністрів оборони НАТО переконуватиме колег прийняти Чорногорію до Альянсу.

При цьому глава МЗС Польщі Гжегож Схетина заявляв, що наступного року під час саміту НАТО у Варшаві Чорногорія може стати повноправним членом Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: