Український ВПК може увійти у виробничий ланцюжок країн НАТО – дипломат

П'ятниця, 18 вересня 2015, 11:49

Україна розраховує досягти домовленостей з НАТО про поглиблення оборонно-технічної співпраці під час візиту генсека Альянсу Єнса Столтенберга.

Про це сказав в.о. керівника місії України при НАТО Єгор Божок в інтерв’ю "Європейській правді".

За словами Божка, рішення будуть спрямовані на модернізацію та реформування оборонно-промислового комплексу України відповідно до стандартів НАТО.

"Ми маємо втілити стандарти НАТО в оборонній промисловості України, і про це ми хочемо конкретно домовитися з НАТО, щоб вони нам допомогли це зробити", - сказав він.

Божок додав, що також будуть переговори про налагодження кооперацій між підприємствами оборонної промисловості України та підприємствами оборонної промисловості країн-членів НАТО.

"В тому числі, щоб заповнити те (обсяги виробництва), що ми втратили, після припинення оборонно-технічного співробітництва з Росією. Звичайно, кінцевою метою такої взаємодії ми бачимо включення підприємств ОПК України у виробничий ланцюжок підприємств оборонної промисловості країн-членів НАТО. Ми на це розраховуємо, і це тепер – наша кінцева мета", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Столтенберг приїде до України 21 вересня і вперше в історії як НАТО, так і України візьме участь у засіданні Ради національної безпеки та оборони України.

Раніше стало відомо, що Столтенберг прибуде до України наприкінці вересня і відвідає Яворівський полігон, де проходитимуть військові навчання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.