Чорновол знову подала законопроект про конфіскацію активів Януковича

Понеділок, 21 вересня 2015, 13:59

Народний депутат Тетяна Чорновол, авторка скандального законопроекту про конфіскацію майна представників колишньої влади, зареєструвала в секретаріаті нову редакцію  цього документа.

Такі дані містяться на офіційному веб-порталі Верховної ради.

Як повідомлялося, минулого тижня сайт ВР повідомив, що Чорновол відкликала свій законопроект. Однак у суботу супровідні дані на картці проекту змінилися і тепер стверджується, що вона подала нову версію проекту, на заміну попередньої. Одночасно змінився перелік авторів – до Тетяни Чорновол та Олега Барни додався Андрій Тетерук ("Народний фронт").

На час публікації цієї новини на веб-сайті ВР відсутні будь-які деталі щодо документу, а також його текст, хоча стверджується, що він був зареєстрований ще 5 днів тому, 16 вересня.

Таким чином, наразі немає можливості оцінити зміст та якість проекту.

Як повідомлялося, попередня законодавча пропозиція Чорновол викликала зауваження експертів. Була велика небезпека, що її ухвалення дозволить Януковичу та членам його команди повернути конфісковане майно через механізми ЄСПЛ та інших міжнародних судів.

Про невідповідність законопроекту міжнародним нормам заявило також міністерство юстиції США, яке підготувало окремий висновок щодо законопроекту.

"Європейська правда" буде слідкувати за розвитком подій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.