Палата представників США закликала Росію звільнити Савченко

Середа, 23 вересня 2015, 12:02

Палата представників США (нижня палата Конгресу) ухвалила резолюцію із закликом до керівництва Російської Федерації звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Резолюція H.Res.50 "Заклик до звільнення українського пілота Надії Савченко, захопленої російськими силами у східній Україні, яка незаконно утримується в російській в’язниці з липня 2014 року" опублікована на сайті Конгресу.

"США засуджують Російську Федерацію за незаконне ув'язнення Надії Савченко і закликають Російську Федерацію негайно звільнити її", - йдеться у тексті документа.

У резолюції також міститься заклик до Сполучених Штатів, європейських союзників і міжнародного співтовариства активно підтримувати зусилля, спрямовані на звільнення Савченко та інших незаконно затриманих осіб.

Як повідомлялося, депутати Європарламенту ухвалили резолюцію щодо Росії та українських громадян, яких незаконно утримують у російських тюрмах.

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що український режисер Олег Сенцов, активіст Олександр Кольченко, льотчиця Надія Савченко та естонський офіцер Естон Кохвер, які незаконно утримуються в РФ, є символами цинізму російської політики.

Раніше глава МЗС Павло Клімкін заявляв про необхідність створення списку санкцій тих росіян, хто причетний до незаконного утримання українців у РФ, у тому числі Олега Сенцова, Надії Савченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.