Клімкін на зустрічі з Могеріні: працюватимемо, поки не звільнимо Савченко та інших

Понеділок, 7 вересня 2015, 12:52

Україна за підтримки європейських партнерів і надалі докладатимуть усіх зусиль для звільнення українських громадян, яких незаконно утримують на території Російської Федерації.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі у Брюсселі з Високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федерікою Могеріні.

"Подякував Федеріці Могеріні за її особисту підтримку у справах Сенцова, Кольченка, Савченко. Разом працюватимемо далі поки не звільнимо їх та інших", - написав Клімкін у Twitter.

Як повідомлялося, президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що український режисер Олег Сенцов, активіст Олександр Кольченко, льотчиця Надія Савченко та естонський офіцер Естон Кохвер, які незаконно утримуються в РФ, є символами цинізму російської політики.

Раніше Клімкін заявляв про необхідність створення списку санкцій тих росіян, хто причетний до незаконного утримання українців у РФ, у тому числі Олега Сенцова, Надії Савченко.

Нагадаємо, 25 серпня, українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за організацію терактів в Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.