Гройсман підтвердив, що підтримує закон про держслужбу, за який заступився ЄС

Четвер, 24 вересня 2015, 10:31

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підтвердив, що підтримує закон про державну службу і висловився за якнайскоріше його прийняття.

Про це він написав у своєму Facebook.

За словами спікера, йому дивно чути звинувачення, що він не хоче ставити цей закон на голосування і наполягав на його відкликанні.

Гройсман зазначив, що сам був одним з його авторів, однак не згоден зі змінами, внесеними в секретаріаті Кабміну.

Друзі, дуже дивно чути на свою адресу звинувачення у тому, що нібито я не хочу ставити на голосування новий закон про д...

Posted by Volodymyr Groysman on 23 вересня 2015 р.

"Станом на сьогодні в профільному комітеті уже майже завершено доопрацювання законопроекту, зауваження враховані і я думаю, що уже в цю п'ятницю він буде рекомендований комітетом до розгляду", зазначив він.

Крім того, разом з документом, за його словами, готується до розгляду і законопроект про службу в органах місцевого самоврядування.

"Дуже сподіваюсь, що колеги-депутати уже найближчим часом схвалять ці два реформаторських закони", - написав Гройсман.

Як раніше повідомив народний депутат Мустафа Наєм, Гройсман змінив свою думку про закон після публічного розголосу та протесту Єврокомісії.

Як повідомляла "Європейська правда", у минулу п’ятницю на закритому засіданні Національної ради реформ (НРР) президент Петро Порошенко заявив про потребу відкликати з парламенту проект закону про державну службу, обґрунтувавши це неправдивим твердженням про претензії з боку ЄС. Порошенка тоді підтримали Гройсман та інші посадовці з команди президента.

Це викликало обурення з боку ЄС – там  вступилися за закон про держслужбу, заявивши, що існуючий законопроект є ефективним та враховує міжнародний досвід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.