Естонія витратить 114 млн євро на модернізацію армії

П'ятниця, 25 вересня 2015, 16:30

Естонія виділить 114 мільйонів євро на оновлення військових сил, що становить чверть коштів на потреби безпеки у бюджеті країни на 2016 рік.

Про це повідомляє ERR.ee.

Всього в бюджеті 2016 року на безпеку заплановано 449 млн євро, що становить 2,7% від ВВП. Бюджет 2015 року становив 412 млн євро.

Найбільшою військової інвестицією 2016 року стане закупівля бойових машин піхоти CV90. Міністерство оборони повідомило, що на їх закупівлю відводиться близько 25,2 млн євро.

Перші БМП, які будуть закуплені у Нідерландах, надійдуть в Естонію у другій половині наступного року.

Більше 40 млн євро буде витрачено на закупівлю нового озброєння і обладнання для ударних одиниць 1-ї та 2-ї піхотних бригад.

51,6 млн євро буде спрямовано на створення інфраструктури.

15 млн євро піде на будівництво нових будинків у місті Тапа, в їх числі – казарма на 240 військовослужбовців строкової служби та гаражі технічного сервісу для БМП.

Інвестиції в морську базу Міінісадам складуть 6 млн євро: почнеться будівництво будівлі порту, будуть створені необхідні склади, побудована сервісна майстерня для машин військової поліції та караульного батальйону, а також для наземних машин військово-морських сил.

У місті Юхенталі почнеться будівництво центру керівництва повітряними силами, який є частиною інтегрованої системи ППО/ПРО НАТО.

Також Естонія витратить в 2016 році 10,1 млн на розвиток інфраструктури для військ союзників.

6,28 млн євро планується виділити на участь у міжнародних військових операцій в Лівані, Малі, Афганістані тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.