В Польщі армія розпочала пошуки "золотого потягу" нацистів

Понеділок, 28 вересня 2015, 17:35

В Польщі військові розпочали пошукові роботи в місцевості, де може знаходитись потяг з золотом нацистів, лихоманка навколо якого триває вже більше місяця.

Про це повідомляє Radio ZET.

Метою робіт, до яких залучено армію, є виключення небезпеки для місцевих жителів.

"Місце потенційного знаходження потяга перевірять сапери, також його перевірять на предмет радіаційних і хімічних загроз. Метою досліджень є перевірити те, що в цьому районі на глибині до одного метра немає матеріалів, небезпечних для жителів Вальбжиха", - заявив нижньосилезький воєвода Томаш Смоляж.

Роботи триватимуть до суботи, після чого військові представлять рапорт, який дозволить оцінити реальну ситуацію.

При цьому у збройних силах підкреслюють, що дані пошуки стосуються лише сфери безпеки, до кінця року планується кілька десятків подібних досліджень.

Як повідомлялося, влітку двоє чоловіків повідомили про те, що їм відоме місцезнаходження легендарного потягу нацистів, який міг перевозити золото, коштовності, твори мистецтва і зброю та зник наприкінці 1944 року.

Чоловіки підкріпляли свої відомості знімками з георадару.

До пошуків підключилася держава – зокрема, було надано дозвіл на використання армії в пошуках. За словами заступника міністра культури Польщі, золотий потяг існує з ймовірністю 99%. В той же час голова центробанку Польщі заявляв, що історія з золотим потягом – лише качка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: