В Угорщині спинили потяг з біженцями, щоб відправити їх у розподільні табори

Фото
Четвер, 3 вересня 2015, 15:26

Угорська поліція в місті Бічке за 40 км від Будапешта зупинила потяг з мігрантами, який прямував до міста Шопрон на кордоні з Австрією.

Про це повідомляє угорське видання HVG.hu.

Поліція наказала біженцям покинути вагони, при цьому не всі з них послухалися. При цьому мігрантів мали відправити до розподільного табору.

Люди чіплялися руками за вікнами і кричали No camp! No camp! (Не хочемо до табору!). Частина мігрантів на знак протесту лягла на колії, інші намагалися знову потрапити до поїзда. Інші взагалі кинулися втікати, щоб не потрапити до розподільного табору, що знаходиться в Бічке.

Фото Reuters 

При цьому поліції вдалося звільнити від мігрантів лише вагон, ще 5 вагонів лишаються на станції. Пасажирів, що прямували до Шопрона пересадили на інший потяг.

Як повідомляють угорські ЗМІ, біженці, які залишилися у вагонах, потерпають від спраги і просять води. У вагонах багато дітей від 3 до 15 років.

Раніше угорська влада заявила про скасування потягів у західному напрямку. Поліція без слів залишила площу біля вокзалу Келеті, дозволивши таким чином мігрантам потрапити до будівлі.

Раніше вокзал Будапешта закривали через наплив біженців, які намагалися сісти в потяги до Відня.

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан анонсував прийняття пакету заходів щодо мігрантів, які мають змінити ситуацію. Однак він наполягає на захисті зовнішнього кордону ЄС. Крім того на зустрічі з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем він заявив, що Угорщина буде реєструвати всіх біженців, які подорожують її територією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.