Шведи відмовляються від членства в Amnesty International

Четвер, 3 вересня 2015, 16:04

Після того, як правозахисна організація Amnesty International виступила на початку серпня з пропозицією легалізувати проституцію, понад 1800 шведських членів цієї організації покинули її ряди.

Про це повідомляє Радіо Швеція.

Тепер Amnesty International закликає колишніх членів повернутися в організацію, і зазначає, що їх серпневу заяву було неправильно витлумачено у ЗМІ. За даними організаціїї, загалом до її лав входять 90 тисяч осіб.

За словами генерального секретаря відділення Amnesty International у Швеції, Анни Лінденфорс, мова йшла про зняття штампа "кримінальної діяльності" зі всього, що стосується продажу сексуальних послуг.

Це, на думку організації, допоможе зміцнити права тих, хто торгує своїм тілом і дозволить вивести цих соціально незахищених осіб з тіні.

Вона ще раз наголошує, що Amnesty International жодним чином не встає на бік покупців секс-послуг і не пропонує легалізувати купівлю сексу.

"Ми стоїмо в першу чергу на захисті прав людини. Це головна місія нашої організації. У засобах масової інформації нашу заяву було витлумачено неправильно, і подано так, що ми стоїмо на стороні покупців секс-послуг. А це неправда, ми захищаємо тільки тих, хто змушений продавати своє тіло", - сказала вона.

У Швеції з 1999 року діє закон, що забороняє купівлю сексуальних послуг і передбачає покарання за користування послугами повій. Однак, власне сам продаж свого тіла, тобто проституція, у Швеції не заборонена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.