В Уряді запевняють, що ЄС задоволений рухом України до скасування віз

Середа, 30 вересня 2015, 10:54

Місії Євросоюзу щодо оцінки прогресу України у виконанні Плану дій візової лібералізації (ПДВЛ) по двох перших блоках залишилися задоволені підсумками своїх візитів.

Про це заявила під час конференції в Міжнародному центрі перспективних досліджень керівник офісу з питань європейської інтеграції Наталія Гнидюк.

"Завершено попередній аналіз з боку ЄС. По двох перших блоках – безпека документів,  а також міграція та управління кордонами. Ми вважаємо, що відгуки тут досить позитивні. Це наше відчуття за підсумками спілкуванням з ними, бо офіційний висновок зможемо отримати лише 1 грудня", - зазначила Гнидюк.

Водночас представниця урядового офісу підкреслила, що найсерйозніші проблеми є по двох блоках, які залишилися, де містяться зобов’язання щодо роботи правоохоронних органів, боротьби з корупцією та дотримання Україною фундаментальних прав громадян.

На її думку, зараз відбуваються зміни і в цих сферах.

"Всім відомо, що потрібно запустити Національне антикорупційне бюро і у всіх на слуху, що триває підготовка детективів, але з точки зору ЄС цей орган не буде повноцінно працювати, доки не буде створений ще один елемент, а саме антикорупційний прокурор. І ця робота розпочалася.

Другий елемент – Нацагентство з питань запобігання корупції. Третій елемент – спільна робота з Верховною радою, уряд напрацював низку законопроектів, і 11 з них передані у ВР", - заявила Гнидюк, зазначивши серед поданих також законопроект про створення органу з повернення незаконно виведених за кордон активів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.