Президент Молдови не піде у відставку на вимогу протестувальників

Вівторок, 8 вересня 2015, 12:52

Президент Молдови Ніколає Тимофті не подасть у відставку, як того вимагають протестувальники в центрі Кишинева.

Про це заявив глава адміністрації президента Іон Педурару, повідомляє Ziarul National.

"Ця вимога народилося за одну ніч у мітингувальників і стала лейтмотивом протесту, ніби немає інших проблем. Відставка президента в нинішніх умовах не в інтересах населення і країни", - сказав Педурару.

Він зазначив, що президент роздумує над пропозицією мітингувальників вийти на площу Великого національного зібрання і дасть відповідь пізніше.

Раніше організатори акцій протесту в центрі Кишинева заявили, що більше не будуть ходити на зустрічі з президентом Тімофті, спікером парламенту та прем'єр-міністром країни, але закликали чиновників вийти в центр столиці.

Серед вимог мітингувальників значаться відставка президента Молдови і проведення дострокових виборів.

Нагадаємо, в центрі Кишинева 6 вересня почалася багатотисячна акція проти уряду, який, на думку організаторів, несе відповідальність за соціально-економічну кризу в країні.

Організатори, які вимагають створення уряду народної довіри, відставки президента і дострокових парламентських виборів, заявляють, що акція може стати безстроковою.

У будинку уряду Молдови відбулася зустріч прем’єра Валеріу Стрельця з учасниками акції. Глава уряду погодився на те, щоб акція мала постійний характер, однак попросив триматись в рамках закону.

Водночас під генпрокуратурою Молдови сталися сутички поліції і руху "Антифа", кількох осіб затримали. Під будівлею розпочалося встановлення наметового табору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.