В ЄС закликали Туреччину продовжити мирний діалог з курдами

Середа, 9 вересня 2015, 18:32

ЄС закликає Туреччину продовжити мирні переговори з курдами з тим, щоб вирішити конфлікт.

Про це йдеться в заяві речниці Високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні.

"З огляду на серію нападів Робітничої партії Курдистану, в яких десятки людей втратили свої життя, ми підтверджуємо наше засудження терористичних актів і висловлюємо наші найглибші співчуття сім'ям загиблих і  постраждалим",  - говориться в повідомленні.

"Курдський мирний процес, як і раніше, залишається найкращою можливістю, щоб вирішити конфлікт, який забрав занадто багато життів",  - наголошують в ЄС.

"Зусилля останніх двох років не мають бути змарнованими. Відновлення переговорів в рамках мирного процесу задля довгострокового рішення - це єдиний шлях вперед", - наголошується в заяві.

Як відомо, останнім часом зростає хвиля нападів бойовиків  Робітничої партії Курдистану на турецьких військових та поліцейських.

Повідомлялося, що в неділю внаслідок мінної атаки курдських бойовиків у турецькому місті Даглиджа в провінції Хаккярі загинуло 16 військових.

Нагадаємо, Туреччина почала бомбити позиції забороненої Робітничої партії Курдистану на півночі Іраку 24 липня після серії нападів і вбивств працівників поліції, в яких влада звинуватила курдських бойовиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.