В МЗС Франції прокоментували атлас з "російським" Кримом: анексію не визнають

Четвер, 15 жовтня 2015, 11:50

Франція не визнає незаконну анексію Росією Криму.

Про це заявив представник МЗС Франції Ромен Надаль, коментуючи  ситуацію з французьким видавництвом Larousse, яке випустило соціально-економічний атлас світу на 2016 рік, на якому Крим є частиною Росії.

"Так само, як наші партнери з Європейського союзу і практично все міжнародне співтовариство, ми не визнаємо незаконну анексію Криму, і ми підтримуємо територіальну цілісність України",  - відзначив він, відповідаючи на питання як в МЗС ставляться до такого рішення видавництва.

Як повідомлялося, відоме французьке видавництво Larousse випустило соціально-економічний атлас світу на 2016 рік, на якому Крим є частиною Росії.

Посольство України у Франції звернулося до видавництва та попросило виправити цю помилку.

Нагадаємо, у липні група проросійськи налаштованих французьких депутатів відвідала окупований Крим без дозволу української сторони.

Варто зауважити, що більшу частину французької делегації склали депутати від партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці".

Водночас МЗС України попередив французьких депутатів про можливу заборону в'їзду на територію України у разі поїздки на окупований півострів. Візит депутатів засудили і в МЗС Франції, назвавши його порушенням міжнародного права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.