Естонські прикордонники затримали журналістів РФ

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 11:25

В четвер на прикордонному переході "Койдула" при виїзді з Естонії була затримана знімальна група Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК).

Про це повідомляє Postimees.

У журналістів відібрали документи, телефони і професійне обладнання. Прикордонники запросили у Фінляндії та Литви відомості про візи кореспондентів, чи вони не підроблені, а також обіцяли провести огляд.

За словами представників медіа, їх на кордоні протримали 5 годин.

"Нам всім трьом анулювали в результаті візи, заявили, що цілі перебування в Євросоюзі не відповідають зазначеним при їх отриманні", - заявив кореспондент ВДТРК Микола Васильєв.

Прес-секретар Департаменту поліції і прикордонної охорони Марія Гоньяк підтвердила, що троє російських журналістів були дійсно затримані на естонському кордоні, передає Delfi.ee.

"Сьогодні у другій половині дня на прикордонний пункт Койдула прибули три російських журналіста, під час контролю яких з'ясувалося, що мета поїздки не відповідала меті, зазначеній під час видачі візи. Крім того, у одного з них при собі був ніж, заборонений в цивільному обороті в Естонії. Після проведення процесуальних дій журналістів відпустили", — пояснила вона.

Водночас в МЗС РФ вже встигли заявити  про прояв політичної цензури.

"Потрібно розібратися в деталях події. Це дуже схоже на прояв фізичної та політичної цензури, коли накладаються обмеження не тільки на роботу журналістів, а застосовуються фізичні методи для того, щоб вони не могли працювати", - в ефірі телеканалу "Росія 24" офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.