В Україні пройдуть "Тижні угорської культури": програма та розклад подій

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 15:17

Посольство Угорщини організовує в Україні масштабний проект – "Тижні угорської культури". Заходи триватимуть з 20 жовтня по 10 грудня у Києві.

Про це "Європейській правді" повідомили в угорському посольстві.

Програмою заходів передбачений майстер-клас гри на фортепіано для студентів Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського знаменитого угорського піаніста Йожефа Балоґа.

Він також дасть концерт фортепіанної музики у Національній філармонії України за участі Заслуженого академічного симфонічного оркестру.

На відвідувачів також чекатиме виставка, яка покаже моменти життя угорського композитора Ференца Ліста.  

 натисніть для збільшення

Угорська музика також буде представлена на відкритті Міжнародного фестивалю гітарної музики "Київ-2015", на якому – у Національній філармонії України – з сольним концертом виступить молодий гітарист Андраш Чакі.

Тиждень угорської гастрономії буде проведено з  17 по 22 листопада у ресторані "Царське Село", що поблизу Києво-Печерської лаври.

Крім того, відбудеться шостий фестиваль "Сучасне кіно Угорщини". У кінотеатрі "Київ" з 5 по 10 листопада покажуть найуспішніші фільми минулих років, серед яких стрічка режисера Корнеля Мундруцо "Білий Бог".

На сайті "Європейської правди" можна завантажити повну програму запланованого кінофестивалю.

Низка програм, що триватиме майже два місяці, закінчиться виставкою "Синагоги Східної та Центральної Європи (1782-1944)", яка буде представлена в угорському посольстві.

"Угорсько-українські культурні відносини збудовані на старих традиціях. Наші народи відверто відкриті до культур один одного, це є міцною ланкою між нами. Таким чином ми ще більш сприяємо обраному європейському шляху українського народу, піклуванню про взаємні цінності та динамічному культурному діалогу. Ми насолоджуємося музикою, фільмами один одного і, звичайно, щедро вживаємо ласощі наших народів", - сказав ЄвроПравді посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень.

Він додав, що цими днями з успіхом триває Фестиваль українського кіно в Будапешті, де глядачі мають можливість переглянути шість класичних та одну сучасну стрічку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: