Поліція Чорногорії застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів

Неділя, 18 жовтня 2015, 10:25

В Чорногорії правоохоронці змушені були застосувати сльозогінний газ проти демонстрантів, які вимагають відставки уряду і призначення дострокових виборів в країні.

Про це повідомляє агенція Associated press.

Кілька сотень представників опозиційних сил та їх прихильники, зібралися в центрі столиці Чорногорії, Подгориці в суботу ввечері і намагалися прорватися через поліцейські кордони. Поліцейські застосували сльозогінний газ і відкинули демонстрантів.

Також повідомляється, що опозиціонери раніше розпочали акцію протесту на головній вулиці Подгориці, проте поліція їх розігнала.

Після цього опозиційні партії закликали людей зібратись на нову акцію протесту з метою примусити нинішню владу призначити дострокові вибори.

Опозиція  звинувачує нинішній уряд в авторитаризмі та тиску на опонентів.

Відзначимо також, що на цьому тижні антиурядові сили вже провели демонстрацію проти НАТО під час візиту до Чорногорії Генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга.

Нагадаємо, що на цьому тижні Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Чорногорії закликав країну завершити імплементацію реформ для того, щоб отримати запрошення вступити до НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.