Табір мігрантів біля Євротунеля облаштують утепленими наметами

Четвер, 22 жовтня 2015, 08:55

Табір біженців біля Євротунель під протокою Ла-Манш, що з'єднує Велику Британію і Францію, буде забезпечений наметами з обігрівом, для того, щоб захистити дітей та жінок від холодів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Бенрар Казньов, повідомляє ВВС.

За інформацією міністра, до охорони табору для біженців буде додатково залучено 460 поліцейських.

Він сказав, що в центрі для жінок і дітей на цей момент є близько 200 місць і їх кількість буде збільшена до 400 до кінця цього року.  

"У той же час, намети за опаленням будуть встановлені... до кінця тижня", - сказав він журналістам і пообіцяв що "жодна жінка, жодна дитина не залишиться без житла в цьому місті".

Загальна кількість біженців, які забралися в таборі біля порту Кале становить на сьогодні близько 6 тисяч осіб.

Міністр також підтвердив інформацію про те, що кількість поліцейських у таборі буде збільшена з 665 до 1125 чоловік.

Нагадаємо, раніше натовпи мігрантів намагалися прориватися на платформи в Кале, після чого рух поїздів у тунелі доводилося тимчасово зупиняти.

Крім того, неодноразово повідомлялося про загибель мігрантів у тунелі під Ла Маншем під час їхніх спроб заскочити на потяги, які рухаються до Британії.

Для мігрантів тунель під Ла Маншем - найкоротший і найшвидший спосіб потрапити до Британії, адже дорога займає лише 35 хвилин.

Посилення заходів безпеки біля Євротунеля допомогло зменшити кількість смертельних випадків під час спроб біженців перетнути його для того, щоб потрапити до Британії.

Міграційна криза стала однією з найбільших проблем Євросоюзу цього року. За підрахунками Міжнародної організації з міграції цього року до Європи прибуло понад 650 тис. мігрантів з країни Близького Сходу і Північної Африки.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер 21 жовтня повідомив, що скликає чергову зустріч європейських лідерів для обговорення міграційної кризи, зокрема, проблем, що виникли на Балканах у зв’язку з напливом біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: