ООН критикує Чехію за "принизливі" умови для біженців

Четвер, 22 жовтня 2015, 15:56

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн різко розкритикував умови утримання під вартою мігрантів і біженців, які прибули до Чехії з серпня 2015 року, звернувши особливу увагу на порушення прав дітей.

Про це йдеться в заяві Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

"За останні два місяці кілька європейських країн використовували обмежувальні заходи щодо мігрантів і біженців, які намагаються дістатися до європейських країн далі на північ. І тільки Чехія регулярно затримує цих мігрантів та біженців на 40 днів, і, за повідомленнями ,іноді і більше - до 90 днів - в умовах, які можна назвати принизливими", - йдеться в повідомленні.

Верховний комісар висловив стурбованість тим, що влада продовжує практикувати цю політику, хоча ті ув'язнені, які зуміли оскаржити затримання в суді, були звільнені.

Він зазначив, що більшість затриманих мігрантів і біженців не в змозі оперативно оскаржити своє затримання в суді, так як не отримують інформацію про безкоштовну юридичну, а громадські організації, які працюють з біженцями, отримували дуже обмежений доступ до центрів для біженців.

Зейд також висловив стурбованість з приводу умов утримання в місцях позбавлення волі, які він охарактеризував як "гірше, ніж у в'язниці".

Комісар також заявив, що в ООН стурбовані ісламофобськими висловлюваннями президента Чехії Мілоша Земана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.