У Нідерландах оскаржили проведення референдуму щодо Угоди про асоціацію

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 14:32

У Нідерландах оскаржили рішення Виборчої ради провести референдум стосовно Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті Виборчої ради Нідерландів.

"Існує апеляція на рішення Виборчої ради про проведення референдуму щодо Угоди про асоціацію з Україною. У 6-денний термін апеляція має бути розглянута і винесено відповідне рішення", - йдеться у тексті.

Згідно із повідомленням, апеляцію подав Єрун де Крейк, який вважає, що електронна петиція щодо проведення референдуму на сайті geenpeil.nl не назбирала необхідну кількість підписів через неповні та неточні дані.

Крейк вважає, що мінімальна кількість дійсних необхідних підписів (300 тисяч) під заявою щодо підтримки референдуму не була зібрана, а тому Виборча рада має відхилити запит на його проведення.

Як повідомлялося, виборча комісія Нідерландів оголосила про те, що консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄСбуде проведений навесні наступного року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня.

Детально про організаторів референдуму - в статті ЄвроПравди "Історія голландського підвалу, що загрожує асоціації України та ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.