У США побоюються, що РФ може пошкодити підводні інтернет-кабелі

Понеділок, 26 жовтня 2015, 08:45

Спецслужби США стурбовані тим, що російські підводні човни і кораблі-шпигуни ведуть агресивну діяльність біля важливих підводних комунікаційних кабелів, що забезпечують майже весь інтернет у світі.

Про це пише газета New York Times.

Найбільше занепокоєння США викликана не тим, що російська сторона може перехопити дані, які передаються по кабелях, тому як ця можливість була виключена американськими спецслужбами ще в часи "Холодної війни".

Занепокоєння викликано тим, що у разі загострення відносин або якого-небудь конфлікту Росія може атакувати ці кабелі, моментально перерубавши зв'язок, від якого залежить політика, економіка та громадяни країн Заходу.

Відзначається, що поки немає ніяких доказів псування комунікаційних кабелів, однак стурбованість серед високопоставлених американських військових і спецслужб зростає.

Видання пише, що внутрішні дебати у Вашингтоні демонструють, що влада дивиться на Росію крізь призму недовіри, як у роки "холодної війни".

У Пентагоні не повідомляють, що будуть робити у разі пошкодження кабелів Росією, але запевнили, що цьому питанню приділяється значна увага.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.