Прем'єр Чорногорії звинуватив РФ в підтримці мітингів опозиції

Понеділок, 26 жовтня 2015, 09:25

Прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джукановіч вважає, що Росія причетна до мітингів опозиції проти уряду країни.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу HRT.

За словами Джукановіча, Росія та "націоналістичні кола" в Сербії підтримують опозицію Чорногорії та її спроби "насильницьки змінити владу в країні та стратегічний напрям політики Чорногорії", який, зокрема, передбачає вступ до НАТО.

"Немає ніяких сумнівів в тому, що Росія відігравала і відіграє активну роль в організації акцій протесту проти уряду в Подгориці", - наголосив Джукановіч.

Як відзначив прем'єр, протести, що відбулися в суботу, під час яких демонстранти спробували прорвати міліцейський кордон біля будівлі парламенту, кидаючи каміння, фаєри і запальні суміші, були спробою захоплення державних установ та силової зміни влади.

"Звичайно, поліція була змушена реагувати, і, на мій погляд, діяла у  відповідності з Конституцією і законом щодо повноважень поліції в таких ситуаціях", - відзначив він.

Як підкреслив Джуканович, спроба змінити уряд була вмотивованою.

"Це було бажання не тільки змінити уряд, але призупинити європейський та євроатлантичний шлях Чорногорії", - наголосив він.

Нагадаємо, поліція Чорногорії в суботу застосувала сльозогінний газ проти близько 5 тисяч протестувальників, які вимагали відставки прем'єр-міністра країни Міло Джукановіча.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.