Москва звинуватила Лондон у заморожені відносин

Понеділок, 26 жовтня 2015, 09:42

Російський посол у Великій Британії Олександр Яковенко вважає що британський уряд має нести відповідальність за охолодження відносин між країнами.

Про це він заявив в інтерв’ю британському виданню The Times.

Яковенко також підкреслив, що саме британська сторона має зробити перші кроки на зустріч Москві.

Російський дипломат, зокрема, зазначив, що охолодження англо-російських відносин розпочалося після початку конфлікту в Сирії і посилилося після вторгнення Росії в Україну.

В інтерв’ю Яковенко нарікає на відсутність особистих стосунків між британськими і російськими лідерами і говорить про те, що це псує атмосферу дружніх відносин між країнами і призводить до непорозумінь.

"Але вся ця дружба полягає на тому, що Кремль займається маніпуляціями. Начебто один з лідерів намагається зробити крок на зустріч на знак довіри", – так прокоментували оглядачі The Times нарікання російського посла.

Видання також нагадує, що всі пропозиції Росії о співпраці надходять на тлі регулярного порушення нею норм міжнародного права (як в ситуації з Україною) так і головних базових принципів рівноправного партнерства.

Нагалаємо, 10 жовтня канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем’єр-міністр Британії Девід Кемерон домовилися про необхідність збереження санкцій проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.