В Кельні відбулися сутички між прихильниками та противниками мігрантів

Відео
Понеділок, 26 жовтня 2015, 10:17

Поліція змушена була застосувати силу для того, щоб припинити сутички між учасниками ксенофобськой акції і мітингу проти расизму, які відбулися в Кельні 25 жовтня.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією агенції, близько 1000 осіб взяли участь у мітингу руху "Футбольні фанати проти салафітів". Футбольні хулігани, як відомо, становлять значну частину радикалів, які послідовно виступають проти збільшення напливу мігрантів до Німеччини.

Водночас у паралельній акції їхні супротивники, які виступають проти расизму і ворожого ставлення до біженців, зібрали, за даними поліції, понад 10 тис. учасників.

Хоча поліція і прагнула розвести учасників різних демонстрацій, сутичок між учасниками акцій уникнути не вдалося.

Правоохоронці змушені були застосувати силу проти кількох груп агресивно налаштованих представників ворогуючих таборів. Правоохоронці застосували сльозогінний газ, кийки та водомети.

Внаслідок сутичок постраждав один поліцейський. За інформацією німецьких ЗМІ, поліція затримала кількох учасників акції, точна кількість затриманих наразі невідома.

В той же час в акції противників правих радикалів, яка була організована як свято з музичної та культурною програмою, брали участь понад 10 тисяч осіб, у тому числі політики, представники місцевих громадських організацій, католицькі організації, а також прихильники лівих автономних угруповань, пише AFP.

Учасників акції проти расизму і ворожого ставлення до біженців підтримали і представники кельнських карнавальних товариств.

Відзначимо, що в Німеччині мешкає понад 6 тис. мусульман-салафітів, які перебувають під особливим наглядом поліції.

Салафіти – це ультраконсервативний напрям в ісламі, представники якого відхиляють будь-які спроби модернізації релігії. Вони закликають мусульман повернутися "до чистої віри прабатьків", тобто очистити іслам від будь-яких нововведень, привнесених різними народами та викликаних контактами із Заходом.

Нагадаємо, що за результатами останніх соціологічних опитувань все більше жителів Німеччини сумнівається в здатності країни впоратися з безперервним припливом біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: