ЄС вмовлятиме біженців чекати перельотів, а не йти пішки через Балкани

Понеділок, 26 жовтня 2015, 18:39

Європейський Союз планує переконати біженців очікувати в Греції оплачених перельотів в інші країни, пропонуючи притулок, а не ризикувати в небезпечному зимовому поході через Балкани.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформацію європейських чиновників.

"Ідея в тому, щоб переконати сирійського батьки, що краще залишитися в Греції зі своєю родиною, поки вони не можуть бути переселені", - сказав один чиновник ЄС, відзначаючи труднощі, з якими десятки тисяч людей стикаються на Балканах.

Безкоштовні рейси в безпечні країни було б значно краще, ніж невизначений похід на північ, додав чиновник.

Управління ООН у справах біженців, працююче з ЄС і країнами, що не входять в ЄС, в регіоні сформулювали неділю план, який підкреслив необхідність негайного прийняття заходів для збереження життів, хоча залишаються питання щодо того, як швидко будуть доступні ресурси і як скоро сусідні уряду почнуть співпрацювати.

"Заходи, узгоджені вчора повинні застосовуватися негайно і повністю. Ми вже фіксували кілька випадків переохолодження серед людей, що очікують в холоди... є ризик трагедій з-за погоди", - сказав прес-секретар УВКБ.

Як повідомлялося, лідери країн ЄС та Балканських країн схвалили план з вирішення проблеми напливу мігрантів на Балканах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.