Мігранти не заслуговують на співчуття – Земан

Понеділок, 26 жовтня 2015, 11:20

Президент Чехії Мілош Земан вважає, що більшість мігрантів не заслуговують на співчуття і тому потрібно ставитись до них жорсткіше.

Про це він заявив в інтерв’ю чеському Flash TV, повідомляють Сeskenoviny.

На думку Земана, більшість мігрантів не варті співчуття, бо вони, насправді, молоді, здорові і добре матеріально забезпечені чоловіки, які прикриваються дітьми.

Земан наголосив, що він співчуває тим дітям, яких використовують біженці у якості живого щита.

"Чому повинні страждати діти, батьки яких ризикують їхніми життями і відправляться в небезпечну подорож через море на човнах, які не прилаштовані до такої подорожі", – запитав він.

Президент Чехії вважає, що його підхід до мігрантів тільки говорить лише про усвідомлення реальної небезпеки, в той час як інші політики закривають очі на проблему.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка розкритикував Земана і заявив, що не можна критикувати мотиви людей, які втікають від війни.

В своєму інтерв’ю Мілош Земан також розказав про те, що він підтримує ідею проведення референдуму щодо квот розподілення біженців серед країн ЄС.

Проте, проведення такого референдуму всередині країни може поставити Чехію в незручне становище, адже в ЄС уже ухвалено низку спільних рішень щодо розподілу мігрантів за квотним принципом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн різко розкритикував умови утримання під вартою мігрантів і біженців, які прибули до Чехії з серпня 2015 року, звернувши особливу увагу на порушення прав дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.