Порошенко обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі і реформи в Україні

Середа, 28 жовтня 2015, 13:56

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та поінформував про розвиток ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє сайт глави держави.

"Лідери наголосили на необхідності повного виконання російською стороною Мінських домовленостей. Співрозмовники наголосили на необхідності використання "вікна можливостей", яке відкрилося завдяки припиненню вогню на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники також відзначили демократичний та прозорий характер місцевих виборів 25 жовтня в Україні, що було підтверджено міжнародними спостерігачами.

Порошенко та Меркель також обговорили хід реформ в Україні, зокрема судову реформу, децентралізацію та боротьбу з корупцією.

"Лідери також підтвердили, що докладатимуть зусиль для успішного завершення процесу виконання Україною критеріїв, необхідних для надання безвізового режиму для українських громадян", - зазначили у прес-службі.

Раніше Меркель заявляла, що німецькі підприємства звертають увагу на необхідність подолання корупції в Україні. Вони зацікавлені в тому, щоб з ними працювали на одному рівні з українськими, мали місце прозорі умови праці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.