Туреччина погрожує завдати удару по сирійським курдах

Четвер, 29 жовтня 2015, 08:55

Туреччина готова робити все необхідне, щоб запобігти оголошенню союзниками США - сирійськими курдами - автономію в містечку Тель-Аб'яд недалеко від турецького кордону.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в середу, передає Reuters.

Як відомо, Туреччина, яка є членом НАТО, є частиною коаліції на чолі з США, що бореться проти терористичного угрупування "Ісламського держави" в Сирії, проте вона бачить загрозу національній безпеці в прагненні сирійських курдів, очолюваних партією  "Демократичний союз" (PYD),  оголосити автономію міста Тель-Аб'яд.

Раніше літаки турецьких ВПС вразили позиції курдських Загонів народної самооборони (YPG), після того, як вони кинули виклик Анкарі та переправилися на захід від річки Євфрат.

"Це було попередження. Візьміть себе в руки. Якщо ви спробуєте зробити це в іншому місці - Туреччині не потрібен дозвіл ні від кого - ми зробимо, те, що необхідно", - сказав Ердоган, сигналізуючи, що він може ігнорувати вимогу Вашингтона, щоб Анкара уникала зіткнення з сирійськими курдами і сконцентрувала свою військову міць на ІДІЛ.

Ердоган також, виступаючи в прямому ефірі турецького телебачення, звинуватив "Демократичний союз" в  проведенні "етнічних чисток" в області і сказав, що підтримка Заходом сирійських курдських повстанців лише сприяє тероризму.

"Ми сповнені рішучості битися з усім що загрожує нам уздовж сирійського кордону, всередині або поза", - наголосив Ердоган.

Нагадаємо, раніше Туреччина попередила США і Росію про неприпустимість підтримки курдів в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: