Мінські угоди будуть продовжені, з цим погодилися всі – Олланд

Субота, 3 жовтня 2015, 09:20

Президент Франції Франсуа Олланд стверджує, що виконання угод про врегулювання а Донбасі, підписаних в лютому 2015 року, не буде завершене до 31 грудня і продовжиться в 2016 році.

Про це Олланд заявив 2 жовтня на прес-конференції за підсумками переговорів в "нормандському форматі" в Парижі, цитує його французьке видання Le Parisien.

"Місцеві вибори (на окупованих частинах Донецької та Луганської областей -ред) пройдуть за межами 2015 року. Ми проти того, щоби вибори відбувалися в умовах, які не відповідають Мінським домовленостям", - заявив він, пояснивши, що до кінця року лишилося менше трьох місяців, а організація виборів потребуватиме більше часу.

"Всі учасники переговорів хочуть лишитися в Мінському процесі і хочуть його виконання", - запевнив Олланд.

Домовленість лідерів "нормандської четвірки про продовження виконання Мінську у 2016 році підтверджує також сайт Le Monde.

"І навіть коли ми проведемо вибори, виконання Мінська ще не завершиться", - цитує видання Олланда. Французький президент нагадав, що після виборів Росія зобов’язана буде передати під контроль України українсько-російський кордон та відкликати незаконні збройні формування.

Франсуа Олланд та німецький канцлер Ангела Мерель, яка проводила прес-конференцію разом з ним, водночас, визнали, що не мають впевненості в тому, що Росія виконає свої зообв’язання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.