Меркель вірить, що повне виконання Мінська стало можливим

Субота, 3 жовтня 2015, 10:20

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що після зустрічі в "Нормандському форматі" в Парижі сторони стали ближчими до того, щоби виконати Мінські домовленості.

Про це вона заявила на прес-конференції за підсумками переговорів 2 жовтня, повідомляє з Парижу кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо бути задоволеними досягненнями сьогоднішньої зустрічі вищого рівня. Якщо нам вдасться продовжити у тому ж дусі, то я думаю, що дійсно можна виконати усі кроки", - зазначила вона.

Разом з тим, вона висловила думку, що ще велику роботу належить виконати та висловила сподівання, що відкату назад від домовленого у Парижі не буде: "Не знаю чи будуть після сьогоднішньої зустрічі ще відкати назад, але налаштовуватися на  позитивний лад потрібно".

Лідер Німеччини також наголосила, що очікує кроків для виконання Мінську від російського президента Володимира Путіна.

"Російський президент зобов'язався докласти зусиль, щоб робоча група з політичних питань Тристоронньої контактної групи працювала ефективно і відповідно до встановлених домовленностей, щоб вибори (на окупованих територіях сходу України) відбулися у відповідності до пакету комплексу заходів мінських домовленностей, згідно із законодавством України та з узгодженням із сепаратистами з Луганської та Донецької областей та українським урядом", - заявила Меркель.

Як повідомлялося раніше, за підсумками переговорів президент Франції Франсуа Олланд заявив, що виконання "Мінських угод" не буде завершене до 31 грудня і продовжиться в 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.